“BİNLERCE YILLIK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ”


SEYDİKEMER SEKİ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıkları tüm hızla devam ediyor. Geleneksel Türk sporu olan yağlı güreşler, bu yıl 25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Seydikemer Belediyesi, güreş severleri bir araya getirecek olan bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Türk kültürünün en köklü ve önemli unsurlarından biri olan yağlı güreşler, Seydikemer'de geleneksel olarak düzenlenerek geçmişten günümüze ulaşan bir mirasın yaşatılmasına katkıda bulunacak.

“ATA SPORUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Seydikemer Belediyesi olarak ata sporuna sahip çıktıklarını belirten Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli; “Bu yıl 31’incisini düzenleyeceğimiz Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri hazırlıklarına başladık. Güreşler öncesi belediye ekiplerimiz sahada gerekli çalışmaları yürütüyor. 25 Ağustos Pazar günü pehlivanlar er meydanına çıkacak. Bu heyecana ortak olmak için tüm güreş severleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİNLERCE YILLIK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ”

Güreş ağası Şaban Karaşal, etkinliğin geleneksel Türk sporunu ve birlikteliği temsil ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bu yıl da binlerce yıllık kültürümüzü yaşatmak için buradayız. Seydikemer'i güreş severler için bir buluşma noktası haline getirecek olan bu etkinliğe tüm güreş severleri etkinliğe davet ediyorum.” dedi.

 


Okunma Sayısı: 865