“TÜRK MİLLETİ HAİNLERE GEÇİT VERMEDİ”


 

15 TEMMUZ KAHRAMANLARI SEYDİKEMER’DE ANILDI

Seydikemer'de FETÖ Terör Örgütü'nün hain darbe teşebbüsüne karşı verilen şanlı zaferin 8’inci yıldönümünde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli; “Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve dirliğine karşı gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki, vatan toprağını savunma zorunluluğu karşısında, 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz mücadeleyi gerektiği takdirde tereddütsüz tekrar göstereceğimizden düşmanlarımız emin olsun.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Seydikemer Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Seydikemer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma” Programında duygu dolu anlar yaşandı. 15 Temmuz Şehitleri için Seydikemer Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdür Hacı Osman Turgut, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar, Daire Amirleri, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“TÜRK MİLLETİ HAİNLERE GEÇİT VERMEDİ”

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için okunan Kur’an Tilaveti ile devam etti. Daha sonra programda konuşan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde aştığı 15 Temmuz hain darbe girişimi, milletimizin iradesine karşı yapılmış alçakça bir saldırıydı. Ancak, bu karanlık günde Türk milleti göğsünü siper ederek demokrasisine sahip çıkmış, vatanını korumuş ve hainlere geçit vermemiştir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlığı sayesinde, Türkiye birlik ve dirliğini korumuş, demokrasiyle ayakta kalmıştır.

Bugün, şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize minnettarlığımızı sunuyoruz. Onların fedakarlıkları ve vatan sevgisi, milletimizin geleceği için bize ilham vermektedir. Bizler, onların emanetini en iyi şekilde koruyarak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.

 

“BİRBİRİMİZE OLAN İNANCIMIZI HER ZAMAN CANLI TUTACAĞIZ”

15 Temmuz, sadece bir direniş günü değil, aynı zamanda milletimizin demokrasiye olan inancını ve birlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği bir gün olmuştur. Bu birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin her köşesinde yaşayan her bireyin ortak değeridir. Demokrasimize, özgürlüklerimize ve birbirimize olan inancımızı her zaman canlı tutacağız.

Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Tüm vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk diliyor, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“15 TEMMUZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN EN BÜYÜK SİMGESİDİR”

“Cumhuriyetimize aşk ile bağlı olan Türk milletinin bu sevgi ve bağlılığı zaferle taçlandırarak Milletin Zaferine dönüştürdüğü 15 Temmuz birlik ve beraberliğimizin en büyük simgesidir.” Diyen Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “15 Temmuz bize bir kez daha gösterdi ki, Türk milleti esaret altına girme tehlikesi gördüğü anda hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatan söz konusu olduğunda bir anda aynı safta bulunan necip bir millettir. Bizler bu milletin ferdi olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, bu aziz vatanı ve cumhuriyeti sonsuza kadar korumak için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

“Anadolu toprağını vatan yapmak için onu korumak için geçmişten günümüze ağır bedeller ödüyoruz.” diyen Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Abdullah Kaba; “Düşmanın uyumadığını 15 Temmuz 2016 tarihinde hep birlikte gördük. Hiçbir terör ve ideolojik grubun etkisinde kalmadan yalnızca ülkemize ve milletimize hizmet edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

TÜM CAMİLERDE SELALAR YÜKSELDİ

Protokol konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği konuşması izlenip ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Seydikemer’in vatan için verdiği 16 şehidinin slayt gösterisi sunuldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde de tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydikemer’in tüm mahallelerindeki camilerde selalar yükseldi.

 


Okunma Sayısı: 153