Seydikemer ilçesi, Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yağışların yeterli derecede olmasının yanında son yıllarda sulama, gübreleme ve kaliteli tohum kullanımı ilçedeki tahıl üretimini arttırmaktadır.Seydikemer'de tahıl tarıma ayrılan arazinin, toplam tarım arazisi içindeki payı % 40,0 1 ' dir. Bu 206730 dekara tekabül eder (Tablo 30). Tahıllar içinde üretimi en fazla olanı buğdaydır. Bunu arpa, trikale, mısır ve yulaf izler (Tablo 30). En yaygın tahıl ekim alanları; Seki, Çaltdar, Kayabaşı, Bogalar, Temel, Ceylan, Ortaköy, Atlıdere, Kıncılar, Kayacık, Bayırköy, Kadıköy, Gölbent, Esen mahalleleri ile ilçe merkezidir. Tahıl ürünlerinde üretim miktarları yıllar itibarıyla dalgalanmalar göstermektedir.

                                              Tablo 30. Seydikemer'de Tahıl Ürünlerinin Ekim Alanları ve Üretimleri (2013)


Ürün Adı
Ekim Alanı (da)
%
Üretim (ton)
TAHILLAR



Buğday
135990
89,9
50907
Arpa
12000
5,S
3250
Yulaf
2000
0,1
360
Mısır
1240
0,6
911
Trikale
5500
2,6
2325
TOPLAM
206730
100,0
57753

Kaynak: Seydikemer Ilçe Tarım Müdürlüğü, 20141 




 Araştırma sahasında baklagillerden nohut, fiğ, bakla, börülce, fasulye ve burçak yetiştirilmektedir. 

Bu ürünlerin ekim alanı ve üretim miktarları en fazla olanları nohut ve fig'dir.


                                                        Tablo 31. Seydikemer'de Baklagil Ürünlerinin Ekim Alanları ve Üretimleri (2013)

Ürün Adı
Ekim Alanı (da)
Üretim (ton)
BAKLAGILLER


Bakla
500
50
Nohut
3970
715
Fasulye
290
44
Börülce
420
46
Fiğ
1750
263
Burçak
5
1
TOPLAM
6935
1119


Kaynak: Seydikemer Ilçe Tarım Müdürlüğü, 2014