Vali Çiçek Halk Eğitim Merkezinin Sergi Açılışını Gerçekleştirdi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer Halk Eğitim Merkezi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, yıl sonu karma serginin açılışına katıldı.

Sergiye Vali Amir Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Belediye başkanı Yakup Otgöz,İl ve İlçe protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler, usta öğreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

60 Bin nüfusa sahip bir ilçede 4 Bin yakın kursiyerin eğitim görmesinin sevindirici olduğun belirten Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, biz belediye olarak halk eğitim merkezinin eksiklerini her zaman tamamlamaya söz veriyorum diyerek. Hükümet konağının en kısa sürede temelini sizlerle beraber atacağız dedi.

Halk eğitim merkezinin ucu açık bir eğitim merkezi olduğunu söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Halk eğitim kursiyerlerin çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar başta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum dedi

Seydikemer’i Muğla’ya uzak sanmayın, benim için en yakınsınız diyen Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer ilçemiz yeni ilçede olsa kendini hızlı bir şekilde geliştiren bir ilçe, bunlar da sizlerin sayesinde oluyor. Başta Seydikemer deki girişken çalışkan ve çalışırken beraber ilçesini ve mahallesini seven geçmişine bağlı değerlerine bağlı kültürüne bağlı inancına bağlı ve birbirini seven seydikemer’liler sayesinde bu İlçe kısa zamanda gelişiyor.

Tabi biz burada ilçe belediye başkanı olsun diğer arkadaşlarımız olsun ve biz il valisi olarak ta sizlerin bu gayretli çalışmalarınıza destek oluyoruz yardımcı oluyoruz yol gösteriyoruz.. Diyoruz ki bakın Seydikemer’de geçmişteki  ecdadınızla övünebilirsiniz onlar gerçekten buralara gelmişler buraları yurt edinmişler bu güzel yeri sizlere intikal etmişler. Sizde onların şuanda torunlarısınız. Onun için geçmişinizle de övünün bugünkü çalışmanızla da gurur duyun dedi.

Sergi hakkında katılımcılara bilgi veren Seydikemer Halk Eğitim Merkezi ve akşam Sanat Okulu Müdürü Güven Yiğitit, 3’üncüsünü düzenlediğimiz sergimiz ile daha yolun başında olmamıza rağmen halkımızla ile buluşuyor. Kadınlarımıza yönelik olarak açtığımız mesleki ve teknik kurslarımızla  onların  becerilerini geliştirmek genel kurlarımızla bilgi düzeylerini artırmak ve bu yolla onların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarına yardımcı olmak  bizim amacımızdır dedi.

Sergiyi gezen Vali Çiçek ve beraberindekiler öğretmenlerin ve usta öğreticilerin eşliğinde kursiyerlerin yaptıkları eserleri inceleyip, meydana getirdikleri eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı

Sergi açlışından Sonra şehit Gürcan  İlköğretim okulu toplantı salonunda Seydikemer Muhtarları ile bir araya gelen Vali Çiçek, muhtarların görüş ve sorunları hakkında bilgi aldı.

DSC_5408

Daha sonra Vali Çiçek ve beraberindekilerle şehit  Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven'in ailesine ziyaret etti.

2017-05-26