Belediyemiz Katkılarıyla Hazırlanan “Yörük Ali Efe” Belgeseli'nin Galası Yapıldı..

BELEDİYEMİZ KATKILARIYLA HAZIRLANAN “YÖRÜK ALİ EFE” BELGESELİ’NİN GALASI YAPILDI

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Seydikemer Belediyesi katkılarıyla, BLC Film Yapım tarafından çekilen Yörük Ali Efe Belgesel Filmi tanıtım galası Seydikemer ilçesinde gerçekleştirildi.
Kurtuluş Savaşı sırasında düşman kuvvetlerinin ilerlemesini engelleyen Yörük Ali Efe'yi anlatan belgeselin tanıtımı Seydikemer’de yapıldı. Bu anlamlı belgesel filminin tanıtım gecesine, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, BLC Film Yapımcı/Yönetmen Özlem Balcı, Filmde rol alan Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Adem Kazan, Ali Tunç, Antalya Yörük İlbeyi Hamdi Sarıca, Aksu Kötekli Yörük Türkmen Derneği Başkanı Veli Altıntaş, Avdan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Durali Köle, Sivil toplum örgütü temsilciler, Muhtarlar ve Seydikemer Halkı katıldı.
Tanıtım gecesinde konuşma yapan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Yeni bir ilçeyiz, çok çalışmamız gerek, tabi bir yandan da ilçemizin tanıtımını yapmalıyız. Bu film bana geldiğinde aklıma ilk gelen Seydikemer’in tanıtımına büyük katkı sağlayacak olmasıydı. TRT’de, ulusal ve yerel basında, sosyal medya mecralarında tanıtımı yapılacaktı. Bu da beni heyecanlandırdı. Biz uzun bir süreç beklerken, kısa bir zaman içerisinde çekimleri bitti ve bugün galasını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak tüm imkanlarımızla bu projeye gereken desteği sağladık. Doğru bir karar verdiğimizi de 45 dakika süren Yörük Ali Efe belgeselinin, “Türk Dünyası Belgesel Filmleri Yarışması Özel Kültür Ödülü” alması da bizlere göstermiş oldu. Altın Portakal Film Festivalinde de gösterimi sağlanacak olan Yörük Ali Efe belgeselinin yapımında emeği geçen herkese, Seydikemer Halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Tanıtım gecesinde konuşma yapan BLC film yapım yönetmeni Özlem Balcı, “Yörük Ali Efe çok önemli bir karakter ve Türk Kahramanı. Ben, içinde drama ve oyuncu kullanarak filmi çektim. İlk defa bir belgeselimde drama kullandım. Bu tabii beni ve ekibimi çok zorladı. Amacım Yörük Ali'nin en iyi şekilde anlatılmasıydı. Yörükleri, yörük kültürünü ve Türkmen yaşantısını anlatmak istiyordum. Film bittikten sonra yörük olmakla ve Yörük Ali ile gurur duydum. Çünkü Yörük Ali tarihte çok önemli bir yerde duruyor benim için. Kurtuluş Savaşı'nda Batı cephesinin kahramanı olmuş ve Atatürk'ün de çok sevdiği bir kahraman olmuş.” Şeklinde konuştu.
Belgesel filminde oynayan  Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Adem Kazan ve Ali Tunç’un türkü dinletisi ile güzel bir geceye dönüşen Yörük Ali Efe belgesel filmi tanıtımında oyuncu Çağrı Pala da zeybek oyununu oynadı.

2017-10-11